CitizenfromAnavum

CitizenfromAnavum

Eltörlés indul!

2022. január 05. - CitizenfromAnavum

Tavaly George Floyd halála után előretört a woke eltörlés kultúrája, melynek áldozata lett többek között a Waczak-száló, a Redskins amerikai futball csapat, az Uncle Beans, Ausztriában a cigánypecsenye és sok más dolog. Most a Harry Potter íróján Joanne Kathleen Rowlingon (továbbiakban J.K.R.) a sor. Persze az ellene indult hadjárat nem most kezdődött, már régebben megvádolták transzfóbiával mivel szerinte csak a biológiailagnek szülöttek képesek menstruálni. Továbbá kijelentette, hogy az azonos neműek közötti vonzalom nem létezhet, amennyiben nincsenek született nemek. Minden szavával egyet kell, hogy értsek és nem azért mert ő J.K.R. hanem azért, mert minden szava igaz! A mai világban a legtöbb ember képtelen különválasztani a mondatokat az azokat használó személy minőségétől. Így fordulhat elő az az abszurd jelenség, hogy egy fekete személy használja a ’’nigger” szót akkor azzal nincsen semmi baj, de ha mindezt egy fehér ember teszi akkor az rasszizmus! Ráadásképpen J.K.R. most az antiszemita jelzőt is kiérdemelte, mivel a filmben megjelentett kobold karakterek külsőleg hasonlítanak a cionisták világa- című szovjet propaganda könyvben használt zsidó ábrázolásra. A probléma csak ott van, hogy a filmért nem ő felel, ráadásul a könyvben egészen másként írja le a karaktereket. Az európai-de főként a skandináv és angolszász- kultúrában a koboldok mindig is egy pénzmániás lényként írják le. Ahogyan a sárkányokat is (lásd A Hobbit című Tolkien regény). De visszatérve az woke ideológiára, a képmutatásuk egyáltalán nem ismer határt, önmagukat a szivárvány zászlajába csomagolják és így hirdetik a többszínűségüket és azt mennyire elfogadók másokkal szemben. A valóságban viszont teljesen egyszínűek és képtelenek elfogadni más véleményt, mely a történelemben a fasisztákra és bolsevistákra volt jellemző. A ténykedésüknek pedig a nyugati kultúra teljes eltörlésén kívül nincsen más célja. Újra akarnak értelmezni mindent. A történelmet, a törvényeket és a szavakat. George Orwell 1984 című regénye most kezd előttünk megvalósulni, melynek kibontakozása nemcsak ebben mutatkozik meg hanem a korona vírus járvány kommunikációjában is. Persze a BLM utáni eltörléskultúra sosem valós logika mentén történt, mivel sok dolog egyáltalán nem zavarta őket:

 

Kezdjük a sort mindjárt magával a Walt Disney cég névadójával Walter Disney-vel aki megrögzött antiszemita volt és ennek sokszor hangot is adott, sőt a mesék némelyikében is felelhető mindez, az apja iránt érzett gyűlölete mellett. Nézzünk csak meg néhány mesét-sőt majdnem mindegyikben- a főhős apja vagy halott vagy a történet közben hal meg. Ez az 1933-ban készült három kismalac történetének rajzfilm változata is jól példázza, melyet később átrajzoltak: https://www.youtube.com/watch?v=RqraKAJAQ-4

De ugyanígy idehozhatnám a Dumbó varjú karaktereit, Tom and Jerry fekete női karakterét és sok más esetet is: https://www.youtube.com/watch?v=cftUIdSr_T8

(A Star Trek ferengik karakterei szintén érdekes jelenségek.) Mégsem akarták megváltoztatni a Walt Disney stúdió nevét, sem pedig a Ford autógyárét. Mivel az alapító Henry Ford még anyagilag is támogatta Hitlert, mivel a zsidók ellen érzett mérhetetlen gyűlöletük egyezett. Ráadásul Henry Ford több könyvet is írt, melyben a zsidókat a világ problémájaként állította be. 

Mindezzel nem azt akarom sugallni, hogy egyetértek bármilyen intézkedéssel mely a szólásszabadságot csorbítja, vagy a rasszizmus és más szélsőséges eszmével, de amennyiben nem történik uszítás, igenis szabad legyen kijelenti az embereknek a véleményüket, anélkül, hogy bármilyen retorziótól kellene tartaniuk. Ugyanez vonatkozik a férfi-nő közötti kommunikációra is, hiszen Franciaországban már büntetik a nők utáni füttyögést. Ennek eredményeként idővel elérik, hogy egyre több magányos férfi és nő lesz, mivel a férfiak félni fognak attól, hogy mi történhet ha közeledni próbálnak egy nőhöz. A woke ideológia nem vizsgál és nem értelmez, hanem azonnal tilt ami egyesekből negatív érzést vált ki. Legyen az a füttyögés a szemmel való stírölés, vagy beszólogatás. Persze elhiszem, hogy a nőknek mindez rosszul esik,(bár keveseknek ez is bejön) de ne következzen egyesek viselkedéséből másoké is. A pláza kultúrája mindez, azé a plázáé ahol szűrt a levegő, minden a vásárlás kényelmét szolgálja, és mai kor embere ezen kényelmet és biztonságot keresi itt is. Ha így folytatjuk akkor egy érzéketlen világot teremtünk ahol az emberi kapcsolatok kiüresednek és emoji szintűvé zsugorodik a kommunikáció lehetősége. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citizenfromanavum.blog.hu/api/trackback/id/tr2716804608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása