CitizenfromAnavum

CitizenfromAnavum

Hősök, antihősök.

2021. október 14. - CitizenfromAnavum

A másfél éve indult koronamizéria, hatásának súlyossága a társadalom egészére és egyben az egyénre kétségkívül rendkívüli. Magával hozott olyan eseményeket, melyek valódi hatását csak évekkel később érzünk igazán. A héten megjelent egy riport az Új Szó nevű szlovákiai magyar napilapban, ahol egy pszichológussal beszélgettek az oltástagadókról. Előre bocsájtom, hogy nem vagyok sem oltásellenes, sem vírustagadó és főként nem laposföldhívő. Azt viszont biztos, hogy az egész kovid ügyről teljesen más véleményen vagyok a mainstream média által diktált "valóságról". 

 

Megdöbbentett a pszichológus teljes értetlensége az ügyel kapcsolatban. Ahogy a poszt címében is szerepel, itt hősökre és antihősökre-értsd gyilkosokra- osztották az egész világot. A viselj maszkot és ments életet, de ha nem így teszel akkor gyilkos vagy féle mantra magával hozta azt a jelenséget, melyet megfigyelhetünk az egész társadalmunkban. Gyilkosnak nevezték azokat, akik csak érdemi bizonyítékot akartak kapni a maszkok hatékonyságáról, a meghozott intézkedések logikájáról. Kialakult a társadalmat életmentőkre és gyilkosokra való beosztása. Ezáltal a társadalom mindinkább a szélsőségek irányába kezdett haladni, ahelyett, hogy valódi vitát folytattunk volna az egészről. Kétség se férjen hozzá, sokan ez mögött politikai és pénzügyi lehetőséget láttak, amit meg is ragattak, ki az egyik, ki a másik szekértábor élére tört azáltal, hogy egyre szélsőségesebb szlogenekkel hergelték saját táboruk tagjait a másikokkal szemben. Egy idő után már egyik félnek sem volt érdeke a valóság- tudományos bizonyítékok szerint nézni a dolgok valódiságát- kommunikálása, hanem az "ellenség" ellehetetlenítése. Már nem számított a valóság, csak a másik lehurrogása, az egymás iránt érzett gyűlölet minél szélesebb és agresszívabb pillanatnyi megélése. Már tavaly tavasszal mondtam, hogy itt egy új vallást láthatunk felemelkedni, mely sokkal komplexebb és erősseb lesz a nyugati vallássoknál, de nem az iszlámnál! Ahogyan Nietzsche is elmondta, megölték Istent! Szerintem ennél is rosszabb dolog történt, egyszerűen lecseréljük újra és újra, akár a ruhatárunkat, hiszen ez a fogyasztói társadalmunk velejárója lett mindez. 

 

A folytonos identitás kutatás, a szekértáborok létrejötte megával hozta azt a jelenséget, hogy nem saját igazunkat akarjuk megvédeni, hanem a másikét letagadni! Sokkal fontosabb lett, mások gyűlölete mint a valódi igazság keresése, ezt láthatjuk sokszor a választások idején. Az efféle vérségi gondolkodás pedig olyannyira polarizálta a társadalmunk egészét, hogy sokszor az az érzésem, hogy nem is emberek hadakoznak emberekkel, hanem üres szlogenek, multinacionális cégek bábjai. Vegyük csak példának a viselj maszkot, ments életet szlogent. Amikor gyilkosnak nevezték a maszkot nem viselőket, sokakban fel sem merült, hogy ezzel akár bűncselekményt is elkövethetnek, hiszen ha valakiről tudom, hogy cselekedetével emberek életét oltsa ki, vagy veszélyezteti azt köteles vagyok jelenteni a hatóságoknak. Amennyiben elmulasztom mindezt azzal én magam is felelős leszek! Viszont ha mindez valótlan, vagyis az adott egyén nem követ életellenes cselekményt mégis gyilkosnak nevezem, akkor pedig azért vagyok felelősségre vonható! Mégsem történt ilyen, senkit nem jelentettek fel gyilkosságért, senkit nem ítéletek el rágalmazásért, mindez simán áthaladt a társadalmon mindenféle következmény nélkül. Mindeközben egyetlen politikus, jogász sem szólalt fel az efféle kommunikációval szemben, így hallgatásuk csak megerősítette a társadalom egymás iránt érzett ellenérzéseit. Ami sajnos semmit jót nem mond el világunkról. 

 

Ami a cikket illeti-mely itt olvasható el, ha valakit érdekel: https://ujszo.com/panorama/indulatok-a-zavarosban - egyértelművé vált számomra, hogy az elit egyáltalán nem érti-nem is hajlandó megérteni- a társadalom valódi működését. Önmaguk felsőbbrendűségébe vetett megingathatatlan hitük, elvezetett oda, hogy pont azok váltak a tudomány és értelem ellenségévé akiknek mindezt megvédeniük kellene! Semmit sem változott az oktatási légkör a szoci rendszer óta, ahol a tanár nem mint oktató képében szerepel, hanem egy felettes személyként akinek igazát sosem kell igazolnia, tévedhetetlenségét pedig az önreflexió nélküli kommunikációja adja. Példa: Falus Ferenc, Boldogkői Zsolt, Pusztai Erzsébet, Rusvai Miklós és még sokan mások. Az oltáselleneségről pont, hogy azok a személyek tehetnek, akik a járvány elején tömeges halálozást, sosem látott járványt kommunikáltak, s mikor ennek ellenkezője igazolódott be, sosem kértek elnézést a tévedéseikért, hanem pont ellenkezőleg cselekedtek, önmagukat hős megmentőként állítva be, a másik felet pedig csalónak, hazugnak! A társadalom nagy részét pedig egyszerűen hülyének nézik- elvégre csak ők lehetnek az okosak, tanulták az előző rendszerben- és ezzel további ellenérzést váltanak ki a népből. Az ingát ők húzták el az egyik irányba, és ahelyett, hogy annak lecsillapításán dolgoztak volna, folyton újabb és újabb lökést adtak neki, ezzel kialakítva és erősítve az ellenpólust. Tudományos tényként ismételten csupán saját szavukat mutatták fel és nem valódi bizonyítékot, mivel azzal pont azok rendelkeztek akiket mind két pólus elhallgattatna. Bizonyítékok hiányában az emberek látták, hogy bizony mennyire hazudik a média és az elit. A folytonos pánikcikkek, halálkufárkodás elhozta a szociopátiás újságírókat és orvosokat. Mindez semmi jót nem fest a jövőnkről, mert kétség se férjen hozzá, erről a hatalomról egyik tábor sem fog lemondani, és előbb vagy utóbb, de mindezt politikai és pénzügyi hatalomra akarják majd becserélni, mindezt a társadalom kontójára! Márpedig egy olyan világban ahol nem számítanak a tények, ott csak egy kislépés kell ahhoz, hogy emberek ítéljenek el bizonyítékok nélkül!

A bejegyzés trackback címe:

https://citizenfromanavum.blog.hu/api/trackback/id/tr6816720578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása