CitizenfromAnavum

CitizenfromAnavum

Eltörlés indul!

2022. január 05. - CitizenfromAnavum

Tavaly George Floyd halála után előretört a woke eltörlés kultúrája, melynek áldozata lett többek között a Waczak-száló, a Redskins amerikai futball csapat, az Uncle Beans, Ausztriában a cigánypecsenye és sok más dolog. Most a Harry Potter íróján Joanne Kathleen Rowlingon (továbbiakban J.K.R.) a sor. Persze az ellene indult hadjárat nem most kezdődött, már régebben megvádolták transzfóbiával mivel szerinte csak a biológiailagnek szülöttek képesek menstruálni. Továbbá kijelentette, hogy az azonos neműek közötti vonzalom nem létezhet, amennyiben nincsenek született nemek. Minden szavával egyet kell, hogy értsek és nem azért mert ő J.K.R. hanem azért, mert minden szava igaz! A mai világban a legtöbb ember képtelen különválasztani a mondatokat az azokat használó személy minőségétől. Így fordulhat elő az az abszurd jelenség, hogy egy fekete személy használja a ’’nigger” szót akkor azzal nincsen semmi baj, de ha mindezt egy fehér ember teszi akkor az rasszizmus! Ráadásképpen J.K.R. most az antiszemita jelzőt is kiérdemelte, mivel a filmben megjelentett kobold karakterek külsőleg hasonlítanak a cionisták világa- című szovjet propaganda könyvben használt zsidó ábrázolásra. A probléma csak ott van, hogy a filmért nem ő felel, ráadásul a könyvben egészen másként írja le a karaktereket. Az európai-de főként a skandináv és angolszász- kultúrában a koboldok mindig is egy pénzmániás lényként írják le. Ahogyan a sárkányokat is (lásd A Hobbit című Tolkien regény). De visszatérve az woke ideológiára, a képmutatásuk egyáltalán nem ismer határt, önmagukat a szivárvány zászlajába csomagolják és így hirdetik a többszínűségüket és azt mennyire elfogadók másokkal szemben. A valóságban viszont teljesen egyszínűek és képtelenek elfogadni más véleményt, mely a történelemben a fasisztákra és bolsevistákra volt jellemző. A ténykedésüknek pedig a nyugati kultúra teljes eltörlésén kívül nincsen más célja. Újra akarnak értelmezni mindent. A történelmet, a törvényeket és a szavakat. George Orwell 1984 című regénye most kezd előttünk megvalósulni, melynek kibontakozása nemcsak ebben mutatkozik meg hanem a korona vírus járvány kommunikációjában is. Persze a BLM utáni eltörléskultúra sosem valós logika mentén történt, mivel sok dolog egyáltalán nem zavarta őket:

 

Kezdjük a sort mindjárt magával a Walt Disney cég névadójával Walter Disney-vel aki megrögzött antiszemita volt és ennek sokszor hangot is adott, sőt a mesék némelyikében is felelhető mindez, az apja iránt érzett gyűlölete mellett. Nézzünk csak meg néhány mesét-sőt majdnem mindegyikben- a főhős apja vagy halott vagy a történet közben hal meg. Ez az 1933-ban készült három kismalac történetének rajzfilm változata is jól példázza, melyet később átrajzoltak: https://www.youtube.com/watch?v=RqraKAJAQ-4

De ugyanígy idehozhatnám a Dumbó varjú karaktereit, Tom and Jerry fekete női karakterét és sok más esetet is: https://www.youtube.com/watch?v=cftUIdSr_T8

(A Star Trek ferengik karakterei szintén érdekes jelenségek.) Mégsem akarták megváltoztatni a Walt Disney stúdió nevét, sem pedig a Ford autógyárét. Mivel az alapító Henry Ford még anyagilag is támogatta Hitlert, mivel a zsidók ellen érzett mérhetetlen gyűlöletük egyezett. Ráadásul Henry Ford több könyvet is írt, melyben a zsidókat a világ problémájaként állította be. 

Mindezzel nem azt akarom sugallni, hogy egyetértek bármilyen intézkedéssel mely a szólásszabadságot csorbítja, vagy a rasszizmus és más szélsőséges eszmével, de amennyiben nem történik uszítás, igenis szabad legyen kijelenti az embereknek a véleményüket, anélkül, hogy bármilyen retorziótól kellene tartaniuk. Ugyanez vonatkozik a férfi-nő közötti kommunikációra is, hiszen Franciaországban már büntetik a nők utáni füttyögést. Ennek eredményeként idővel elérik, hogy egyre több magányos férfi és nő lesz, mivel a férfiak félni fognak attól, hogy mi történhet ha közeledni próbálnak egy nőhöz. A woke ideológia nem vizsgál és nem értelmez, hanem azonnal tilt ami egyesekből negatív érzést vált ki. Legyen az a füttyögés a szemmel való stírölés, vagy beszólogatás. Persze elhiszem, hogy a nőknek mindez rosszul esik,(bár keveseknek ez is bejön) de ne következzen egyesek viselkedéséből másoké is. A pláza kultúrája mindez, azé a plázáé ahol szűrt a levegő, minden a vásárlás kényelmét szolgálja, és mai kor embere ezen kényelmet és biztonságot keresi itt is. Ha így folytatjuk akkor egy érzéketlen világot teremtünk ahol az emberi kapcsolatok kiüresednek és emoji szintűvé zsugorodik a kommunikáció lehetősége. 

 

Na, de ő inžinier!

Van valami dermesztő abban, ahogy a szocializmus itt kisért a mindennapjainkban. A gondolkodásunknak csupán egy részét sikerült a nyugati színvonalra emelni, sok mindenben a mai napig a régi idők berögződései jellenek meg. Pár éve fültanúja voltam egy beszélgetésnek, melyben egy idős házaspár hölgy tagja leteremtette férjét, mivel az a kerti munkásruhájában vitte ki a szeméttárolót a ház elé. A férj értetlenkedve állt a dologhoz, mivel szerinte teljesen felesleges volna átöltözni csak azért, hogy az ember kivigye a szemetet, ráadásul a szomszédjuk szintén nem az "utcára" való ruhában tolta ki a kukát. Erre a felesége csak annyit mondott: Na, de ő inžinier(mérnök)! Neki lehet! Te nem vagy az, neked szépen átkell öltöznöd! Ő megteheti, de te nem! Mindez jól példázza azon kor gondolkodását, ahol a kiváltságosság az élet szerves részét képezte. Ma amikor statáriumot, nyilvános botozást, szigorúbb büntetést követelnek a tömegek, mert a társadalom legszegényebb és ezzel a legkiszolgáltatottabb rétegeihez tartozó egyének lopást követnek el, viszont ezzel szemben a százmilliókat lopó, ügyeskedő "vállalkozókra" fittyet hányunk! Mivel azok "letettek valamit az asztalra" szokták mondani az idős hölgyhöz hasonlók. Nem beszélve arról, hogy ezen nagy pályás gengsztereket tekintély övezi, és itt jön a képbe az erősseb kutya közösül-féle gondolkodás! Ebben rejlik a valódi veszély, hiszen nekünk a társadalomnak kellene sokkal többet tennünk azért, hogy az ilyesmi ne forduljon elő! Nem arra a személyre kell zúdítanunk éktelen haragunkat aki fát lop, hogy ne fagyon meg, és akkor kell elfordítanunk a fejünket, mikor a gyermekeink jövőét jelentő állami pénzeket kitalicskázzák! Sajnos jelenleg a tekintélyelvűség erősebb, mint valaha. Akkor mikor a társadalmat felosztják a politikai nézeteik, mikor nem az egymásban közös értékeket tekintsük fontosnak, hanem az egymás iránt érzett gyűlöletünk vezérel bennünket, akkor önmagunkba kellene tekintenünk és feltenni a legfontosabb kérdést: Biztos, hogy vele van problémám? Nem lehet, hogy az egész csupán a politika és média műve? 

Jó lenne, ha az emberek másokat nem a végzetségük-külsejük-a ledolgozott éveik- és egyéb mást paraméter szerint osztályoznának, s ezen tényezők szerint döntenék el, hogy kinek mit szabad! A társadalmunkat mindig is megosztotta valamilyen vezérszónoklat, mely mögött jól felépített marketing áll! Mikor kit és miért kell gyűlölni, kitől vagy mitől kell félni, ezt sulykolja belénk a média és a politikai elit. Senkinek ne legyenek kétségeik afelől, hogy ezen személyek csupán önön érdekből cselekszenek, sosem érdekli őket igazán azok akikre hivatkozva harcot hirdetnek a társadalom ellen! Mert értsük meg, nem csupán azok ellen vannak, akik másként gondolkodnak, hanem a saját embereikkel szemben is, hiszen a forradalom mindig felfalja a gyermekeit! Nekünk pedig nem marad más, mint egy olyan ország ahol nem a külső ellenség jelenti a valódi veszélyt ránk nézve, hanem mi magunk! S nincs rosszabb annál mikor az ember csak önmagában bízik.

Hősök, antihősök.

A másfél éve indult koronamizéria, hatásának súlyossága a társadalom egészére és egyben az egyénre kétségkívül rendkívüli. Magával hozott olyan eseményeket, melyek valódi hatását csak évekkel később érzünk igazán. A héten megjelent egy riport az Új Szó nevű szlovákiai magyar napilapban, ahol egy pszichológussal beszélgettek az oltástagadókról. Előre bocsájtom, hogy nem vagyok sem oltásellenes, sem vírustagadó és főként nem laposföldhívő. Azt viszont biztos, hogy az egész kovid ügyről teljesen más véleményen vagyok a mainstream média által diktált "valóságról". 

 

Megdöbbentett a pszichológus teljes értetlensége az ügyel kapcsolatban. Ahogy a poszt címében is szerepel, itt hősökre és antihősökre-értsd gyilkosokra- osztották az egész világot. A viselj maszkot és ments életet, de ha nem így teszel akkor gyilkos vagy féle mantra magával hozta azt a jelenséget, melyet megfigyelhetünk az egész társadalmunkban. Gyilkosnak nevezték azokat, akik csak érdemi bizonyítékot akartak kapni a maszkok hatékonyságáról, a meghozott intézkedések logikájáról. Kialakult a társadalmat életmentőkre és gyilkosokra való beosztása. Ezáltal a társadalom mindinkább a szélsőségek irányába kezdett haladni, ahelyett, hogy valódi vitát folytattunk volna az egészről. Kétség se férjen hozzá, sokan ez mögött politikai és pénzügyi lehetőséget láttak, amit meg is ragattak, ki az egyik, ki a másik szekértábor élére tört azáltal, hogy egyre szélsőségesebb szlogenekkel hergelték saját táboruk tagjait a másikokkal szemben. Egy idő után már egyik félnek sem volt érdeke a valóság- tudományos bizonyítékok szerint nézni a dolgok valódiságát- kommunikálása, hanem az "ellenség" ellehetetlenítése. Már nem számított a valóság, csak a másik lehurrogása, az egymás iránt érzett gyűlölet minél szélesebb és agresszívabb pillanatnyi megélése. Már tavaly tavasszal mondtam, hogy itt egy új vallást láthatunk felemelkedni, mely sokkal komplexebb és erősseb lesz a nyugati vallássoknál, de nem az iszlámnál! Ahogyan Nietzsche is elmondta, megölték Istent! Szerintem ennél is rosszabb dolog történt, egyszerűen lecseréljük újra és újra, akár a ruhatárunkat, hiszen ez a fogyasztói társadalmunk velejárója lett mindez. 

 

A folytonos identitás kutatás, a szekértáborok létrejötte megával hozta azt a jelenséget, hogy nem saját igazunkat akarjuk megvédeni, hanem a másikét letagadni! Sokkal fontosabb lett, mások gyűlölete mint a valódi igazság keresése, ezt láthatjuk sokszor a választások idején. Az efféle vérségi gondolkodás pedig olyannyira polarizálta a társadalmunk egészét, hogy sokszor az az érzésem, hogy nem is emberek hadakoznak emberekkel, hanem üres szlogenek, multinacionális cégek bábjai. Vegyük csak példának a viselj maszkot, ments életet szlogent. Amikor gyilkosnak nevezték a maszkot nem viselőket, sokakban fel sem merült, hogy ezzel akár bűncselekményt is elkövethetnek, hiszen ha valakiről tudom, hogy cselekedetével emberek életét oltsa ki, vagy veszélyezteti azt köteles vagyok jelenteni a hatóságoknak. Amennyiben elmulasztom mindezt azzal én magam is felelős leszek! Viszont ha mindez valótlan, vagyis az adott egyén nem követ életellenes cselekményt mégis gyilkosnak nevezem, akkor pedig azért vagyok felelősségre vonható! Mégsem történt ilyen, senkit nem jelentettek fel gyilkosságért, senkit nem ítéletek el rágalmazásért, mindez simán áthaladt a társadalmon mindenféle következmény nélkül. Mindeközben egyetlen politikus, jogász sem szólalt fel az efféle kommunikációval szemben, így hallgatásuk csak megerősítette a társadalom egymás iránt érzett ellenérzéseit. Ami sajnos semmit jót nem mond el világunkról. 

 

Ami a cikket illeti-mely itt olvasható el, ha valakit érdekel: https://ujszo.com/panorama/indulatok-a-zavarosban - egyértelművé vált számomra, hogy az elit egyáltalán nem érti-nem is hajlandó megérteni- a társadalom valódi működését. Önmaguk felsőbbrendűségébe vetett megingathatatlan hitük, elvezetett oda, hogy pont azok váltak a tudomány és értelem ellenségévé akiknek mindezt megvédeniük kellene! Semmit sem változott az oktatási légkör a szoci rendszer óta, ahol a tanár nem mint oktató képében szerepel, hanem egy felettes személyként akinek igazát sosem kell igazolnia, tévedhetetlenségét pedig az önreflexió nélküli kommunikációja adja. Példa: Falus Ferenc, Boldogkői Zsolt, Pusztai Erzsébet, Rusvai Miklós és még sokan mások. Az oltáselleneségről pont, hogy azok a személyek tehetnek, akik a járvány elején tömeges halálozást, sosem látott járványt kommunikáltak, s mikor ennek ellenkezője igazolódott be, sosem kértek elnézést a tévedéseikért, hanem pont ellenkezőleg cselekedtek, önmagukat hős megmentőként állítva be, a másik felet pedig csalónak, hazugnak! A társadalom nagy részét pedig egyszerűen hülyének nézik- elvégre csak ők lehetnek az okosak, tanulták az előző rendszerben- és ezzel további ellenérzést váltanak ki a népből. Az ingát ők húzták el az egyik irányba, és ahelyett, hogy annak lecsillapításán dolgoztak volna, folyton újabb és újabb lökést adtak neki, ezzel kialakítva és erősítve az ellenpólust. Tudományos tényként ismételten csupán saját szavukat mutatták fel és nem valódi bizonyítékot, mivel azzal pont azok rendelkeztek akiket mind két pólus elhallgattatna. Bizonyítékok hiányában az emberek látták, hogy bizony mennyire hazudik a média és az elit. A folytonos pánikcikkek, halálkufárkodás elhozta a szociopátiás újságírókat és orvosokat. Mindez semmi jót nem fest a jövőnkről, mert kétség se férjen hozzá, erről a hatalomról egyik tábor sem fog lemondani, és előbb vagy utóbb, de mindezt politikai és pénzügyi hatalomra akarják majd becserélni, mindezt a társadalom kontójára! Márpedig egy olyan világban ahol nem számítanak a tények, ott csak egy kislépés kell ahhoz, hogy emberek ítéljenek el bizonyítékok nélkül!

A kezdet

Sok gondolkodás után döntöttem a blogírás elkezdése mellett. Mérlegeltem, pro és kontra érveket hoztam fel egyszer ellene, máskor mellette. Mivel több volt a pozitív ok, így eldöntöttem, hogy belevágok! Sokszor találkoztam az életem során olyan eseményekkel, melyeket nem tudtam szó nélkül hagyni, de ezek kritizálása után, nagyon sokszor a fejemhez vágták, a sokak által örökérvényű, dogmatikus beszólásokat, mint: -Hány gyereked van? Hány évet dolgoztál le? Mikor kapáltál utoljára? Szereted a pálinkát?- és más ehhez hasonló, troll megjegyzéseket. Itt a blogomon szó lesz mind közéleti, mind tudományos témákról. Előre szólok, hogy sokat fogok írni a Wuhani hapcivírus körüli média és állszakértői hazugságokról, ahogy a közéletben már-már tényként kezelt összeesküvéselméletek megcáfolásáról is! Mivel gyűlöm a politikai korrektséget- erről majd máskor bővebben- így itt tőlem senki ne számítson rá! A kommenteket természetesen engedélyezem, viszont ha valaki más hozzászólót kezd el gyalázni, pusztán azért mert a véleményük nem egyezik, akkor azon személyt tiltom! Remélem sokak számára hasznosak és érdekesek lesznek írásaim. 

süti beállítások módosítása