CitizenfromAnavum

CitizenfromAnavum

Na, de ő inžinier!

2021. december 04. - CitizenfromAnavum

Van valami dermesztő abban, ahogy a szocializmus itt kisért a mindennapjainkban. A gondolkodásunknak csupán egy részét sikerült a nyugati színvonalra emelni, sok mindenben a mai napig a régi idők berögződései jellenek meg. Pár éve fültanúja voltam egy beszélgetésnek, melyben egy idős házaspár hölgy tagja leteremtette férjét, mivel az a kerti munkásruhájában vitte ki a szeméttárolót a ház elé. A férj értetlenkedve állt a dologhoz, mivel szerinte teljesen felesleges volna átöltözni csak azért, hogy az ember kivigye a szemetet, ráadásul a szomszédjuk szintén nem az "utcára" való ruhában tolta ki a kukát. Erre a felesége csak annyit mondott: Na, de ő inžinier(mérnök)! Neki lehet! Te nem vagy az, neked szépen átkell öltöznöd! Ő megteheti, de te nem! Mindez jól példázza azon kor gondolkodását, ahol a kiváltságosság az élet szerves részét képezte. Ma amikor statáriumot, nyilvános botozást, szigorúbb büntetést követelnek a tömegek, mert a társadalom legszegényebb és ezzel a legkiszolgáltatottabb rétegeihez tartozó egyének lopást követnek el, viszont ezzel szemben a százmilliókat lopó, ügyeskedő "vállalkozókra" fittyet hányunk! Mivel azok "letettek valamit az asztalra" szokták mondani az idős hölgyhöz hasonlók. Nem beszélve arról, hogy ezen nagy pályás gengsztereket tekintély övezi, és itt jön a képbe az erősseb kutya közösül-féle gondolkodás! Ebben rejlik a valódi veszély, hiszen nekünk a társadalomnak kellene sokkal többet tennünk azért, hogy az ilyesmi ne forduljon elő! Nem arra a személyre kell zúdítanunk éktelen haragunkat aki fát lop, hogy ne fagyon meg, és akkor kell elfordítanunk a fejünket, mikor a gyermekeink jövőét jelentő állami pénzeket kitalicskázzák! Sajnos jelenleg a tekintélyelvűség erősebb, mint valaha. Akkor mikor a társadalmat felosztják a politikai nézeteik, mikor nem az egymásban közös értékeket tekintsük fontosnak, hanem az egymás iránt érzett gyűlöletünk vezérel bennünket, akkor önmagunkba kellene tekintenünk és feltenni a legfontosabb kérdést: Biztos, hogy vele van problémám? Nem lehet, hogy az egész csupán a politika és média műve? 

Jó lenne, ha az emberek másokat nem a végzetségük-külsejük-a ledolgozott éveik- és egyéb mást paraméter szerint osztályoznának, s ezen tényezők szerint döntenék el, hogy kinek mit szabad! A társadalmunkat mindig is megosztotta valamilyen vezérszónoklat, mely mögött jól felépített marketing áll! Mikor kit és miért kell gyűlölni, kitől vagy mitől kell félni, ezt sulykolja belénk a média és a politikai elit. Senkinek ne legyenek kétségeik afelől, hogy ezen személyek csupán önön érdekből cselekszenek, sosem érdekli őket igazán azok akikre hivatkozva harcot hirdetnek a társadalom ellen! Mert értsük meg, nem csupán azok ellen vannak, akik másként gondolkodnak, hanem a saját embereikkel szemben is, hiszen a forradalom mindig felfalja a gyermekeit! Nekünk pedig nem marad más, mint egy olyan ország ahol nem a külső ellenség jelenti a valódi veszélyt ránk nézve, hanem mi magunk! S nincs rosszabb annál mikor az ember csak önmagában bízik.

A bejegyzés trackback címe:

https://citizenfromanavum.blog.hu/api/trackback/id/tr3216773534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása